Tekst objavljen: 31.01.2022 13:00        


Rok za prijavu za subvencije za prelazak na novi sistem fiskalizacije ističe u ponoć, a predstavnik Poreske uprave Dragoslav Glišović danas je za televiziju K1 izjavio da neće biti odlaganja prelaska na novi sistem i pozvao sve koji do sada to nisu učinili da se prijave i da ne čekaju krajnji rok

"Neće biti odlaganja prelaska na novi sitem fiskalizacije"


Glišović je podsetio da zainteresovani za subvencije mogu za njih da se prijave još samo danas do ponoći, a da pravo na tu podršku države imaju svi prodavci dobara i usluga fizičkim licima koji imaju fiskalnu kasu.

Subvencije države daju se po prodajnom mestu i po fiskalnoj kasi i iznose 100 evra po kasi i objektu za obveznike PDV, odnosno 120 evra po kasi i objektu za one koji nisu u PDV sistemu.

Ova subvencija je zapravo refundacija troškova za prelazak na novu fiskalizaciju, rekao je Glišović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetio je da je rok za prelazak na novi sistem fiskalizacije 30. april, da su neki privrednici već počeli da primenjuju nova rešenja, kao i da je period za prilagođavanje svih obveznika novog sistema fiskalizacije šest meseci.

„Apelujem na sve da ne čekaju poslednji momenat jer sistem neće moći odjednom da umreži sve fiskalne kase“, poručio je Glišović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dragoslav glišović fiskalizacija nova fiskalizacija e-fiskalizacija Poreska uprava (PU)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana