Tekst objavljen: 01.12.2022 16:15        


Bivši vlasnik kompanije za razmenu kriptovaluta FTKS trejding (FTX Trading) Sem Bankman-Frid je danas, u prvom pojavljivanju u javnosti od kada je ta kompanija bankrotirala, negirao da je počinio prevaru

Nekadašnji kralj kriptovaluta: "Nisam planirao da prevarim bilo koga"


Trebalo je svega nekoliko dana da Bankman-Frid pređe put od nadimka "Kralj kripta" do toga da njegova kompanija podnese zahtev za bankrot, njegovog povlačenja sa mesta glavnog izvršnog direktora i suočavanja sa federalnim istragama o tome kako je upravljao finansijama kompanije.

FTKS trejding je bankrotirao u novembru iako je ranije njegova vrednost bila 32 milijarde dolara zbog čega veliki broj korisnika nije u mogućnosti da povuče svoja uložena sredstva.

Bankman-Frid je rekao da su mu advokati savetovali da ne govori javno, ali da se oglušio o taj savet a negirao je da je povukao svoj novac iz FTKS-a te da sada nema "skoro ništa".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je rekao je da mu je ostala jedna kreditna kartica na kojoj ima oko 100.000 dolara duga i da nije namerno obmanuo investitore naglašavaući da "nikada nije pokušao da izvrši prevaru".

Sudski izveštaj objavljen ranije navodi da FTKS trenutno duguje oko 3,1 milijarde dolara svojim klijentima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kripto prevara kriptovalute bankrot FTX-a FTX sem bankmen frid bankrot trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana