Tekst objavljen: 24.02.2019 10:05        


Letovanje za tročlanu ili četvoročlanu porodicu velika je stavka u kućnom budžetu. Grčka i Turska su najtraženije i ove sezone.

Nema mora bez bar 1.000 €

Kada se saberu prevoz, apartmanski smeštaj, hrana i putarine, četvoročlanu porodicu desetodnevno letovanje u Grčkoj u sezoni, teško da može da izađe manje od 1.000 evra. U Grčkoj apartman za deset dana, četvoročlanu porodicu može da košta od 450 evra pa naviše u sezoni. Slična cena je i u Crnoj Gori, a nešto jeftinije je u Bugarskoj. Ipak, u praksi je za celu porodicu često potrebno i do 1.500 evra za letovanje.

Granica koja deli sezonu od predsezone i postsezone pomerila se, pa se može reći da je sada sezona u punom jeku već od 20. juna i traje do 10. septembra, a sam špic sezone je između 15. jula i 15. avgusta.

Četvoročlana porodica u samoj predsezoni (sredinom maja) za smeštaj u apartmanu i autobuski prevoz na Sitoniju treba da izdvoji najmanje 250 evra za deset dana, bez boravišnih taksi i troškova osiguranja. Slično je i na popularnom ostrvu Evija gde se početkom juna porodica može smestiti u apartmanu za najmanje 280 evra za deset noći u širem centru letovališta Pefki sa uračunatim autobuskim prevozom.

Isti apartmani u jeku sezone, od kraja jula, staju skoro četiri puta više. Tako je za Eviju potrebno izdvojiti od 700 do 750 evra samo za deset noćenja sa autobuskim prevozom, dok za Sitoniju najmanje 800 evra za deset noći u apartmanskom smeštaju za četvoročlanu porodicu.

Hotelski smeštaj na Halkidikiju, zasnovan na principu polupansion usluge, može se zakupiti od 1.000 evra za četvoročlanu porodicu u sopstvenoj režiji prevoza u hotelu sa tri zvezdice u drugoj polovini juna. U ovoj varijanti, prvo dete uzrasta do 12 godina starosti u najvećem broju slučajeva ne plaća smeštaj, dok je doplata za drugo dete uzrasta do 12 godina u visini polovine iznosa za odraslu osobu.

Ipak, u drugoj polovini juna i za hotelski smeštaj sa dve zvezdice u Sitoniji potrebno je izdvojiti oko 950 evra samo za noćenje za četvoročlanu porodicu sa uračunatim autobuskim prevozom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Hoteli u Turskoj su primamljiviji zbog “ol inkluziv” ponuda i mogućnosti potpuno besplatnog smeštaja za dvoje dece do 12 godina. U ovakvim rizortima, osim akva-parkova i celodnevnih besplatnih užina, sladoleda i napitaka za decu, roditeljima se najviše dopadaju programi i animatori, koji se tokom dana staraju o deci. Ovakvi aranžmani dolaze u ponudi sa avionskim prevozom i osim aerodromskih taksa za čarter-letove, koji iznose oko 50 evra, sve ostalo je uključeno u cenu.

Aranžmani za ova letovališta dostupni su već od poslednje nedelje maja meseca u trajanju od deset noćenja, pišu Večernje novosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turska Grčka letovanje more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana