Tekst objavljen: 21.04.2015 14:27        


Srpska asocijacija menadžera (SAM) danas je ocenila da privreda ne može da očekuje pozitivne efekte u 2015. ako se ne poveća privatna potrošnja i izvoz.

Nema rasta bez veće privatne potrošnje i izvoza

"Zaključak, iz ugla privrede je da postoji zastoj u poslovanju, negativan trend kada je u pitanju privatna potrošnja i nagoveštaj da bi to moglo da potraje tokom čitave 2015. godine", ocenio je predsednik SAM-a Milan Petrović u izjavi Tanjugu nakon susreta sa članovima Fiskalnog saveta.

Petrović je poručio da je svima u cilju da kompanije bolje posluju u Srbiji, da fokus bude na proizvodnji i izvozu, investicijama koje donose radna mesta, bilo da se radi o domaćim ili stranim investitorima.

"Svi žele povoljno i pre svega predvidljivo poslovno okruženje, da bi se planirale i donosile dugoročne poslovne odluke", rekao je on.

Srpska asocijacija menadžera organizovala je danas radni doručak sa članovima Fiskalnog saveta na kome se razgovaralo o stanju u kome se nalazi srpska privreda, kao i očekivanjima za ovu i naredne godine.
Predsednik SAM-a je istakao da je cilj ovakvih sastanaka da se iz različitih uglova - fiskalnog, makroekonomskog i poslovnog, razmene iskustva i rezultati o stanju privrede u Srbiji.

"Rezultat ovakvog jednog sastanka je bolje razumevanje trenutne situacije i bolje razumevanje trendova koji nas čekaju u 2015. i narednim godinama", objasnio je on.

Na dvocasovnom sastanku, srpski menadžeri i članovi Fiskalnog saveta razmenili su mišljenja o preprekama razvoju privatnog sektora i bržeg privrednog rasta, kao i na temu kako do oporavka srpske privrede i izlaska iz ekonomske krize.

Diskusiji je prisustvovalo nesto više od 50 srpskih menadžera, članova SAM-a, kao i predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović i članovi saveta Nikola Altiparmakov i Vladimir Vučković.

Altiparmakov je naveo da je Fiskalnom savetu bilo korisno da razmene iskustva sa menadžerima SAM-a, jer se savet bavi problemom budžetske štednje, a kompanije, odnosno menadžeri, članovi SAM-a su ključni u stvaranju privrednog rasta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izvoz razvoj menadžer biznis u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana