Tekst objavljen: 16.06.2024 9:00        


Proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile mora da prekine rad nakon bankrota

Nemački proizvođač električnih automobila ide "pod katanac"


Na proleće je još uvek bilo nade da će se pronaći investitori kako bi kompanija mogla da nastavi sa proizvodnjom, ali sada je jasno da je proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile na rubu zatvaranja i prestao je s poslovanjem.

Portparol kompanije potvrdio je ovo za nemačke medije, prenosi Feniks magazin. Oko 200 preostalih radnika biće otpušteno. Stečajni upravnik naime sada mora da pokrene unovčenje osnovne imovine preduzeća kako bi namirio poverioce ako je to moguće.


Proizvođač električnih automobila osnovan je 2015. godine. Ideja je bila da s prvim modelom, e.Go Life, ponudi pristupačnu alternativu skupim električnim automobilima poput Tesle. Vozilo se serijski proizvodilo od 2019. do 2022. godine.

Međutim, kompanija je uspela da proda samo oko 1.350 vozila do svog drugog bankrota u martu 2024. godine. Kompanija je kroz prvi bankrot prošla 2020. godine, kada su se nade polagale u e.Go Life naslednika e.wave X, za koji je navodno već stiglo 11.000 prenarudžbina. Ali kašnjenja u EU odobrenju očigledno su dovela do finansijskih problema i drugog bankrota. Sada od ambicioznih ciljeva mlade kompanije neće biti ništa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Next.e.Go Mobile automobilizam električni automobili bankrot

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana