Tekst objavljen: 26.06.2015 9:44        


Cene nafte su danas u Aziji porasle, ali je njihov rast bio ograničen zbog fokusiranosti trgovaca na ovonedeljni ishod pregovora o grčkoj dužničkoj krizi, naveli su analitičari. Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u julu poskupela je na Njujorškoj berzi deset centa na 59,80 dolara, dok je nafta tipa "brent" za avgustovsku isporuku u Londonu poskupela 38 centi na 63,58 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Neuspeh pregovora Atine s kreditorima podiže cenu nafte

"Trgovci će danas i za vikend biti fokusirani na Grčku, a investitori već razmatraju potencijalne negativne efekte grčke dužničke krize po evropsku tražnju energenata", navodi se u saopštenju singapurske "Junajted oversiz banke".

Vanredni pregovori Grčke i njenih kreditora - Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda - završeni su juče bez postizanja sporazuma o rešavanju problema grčkog duga, a novi pregovori su najavljeni za vikend, samo nekoliko dana uoči 30. juna kada Grčkoj dolazi na naplatu 1,5 milijardi evra duga prema MMF-u i ističe evropski paket pomoći.

"Moraćemo da nastavimo sa radom jer vreme ističe, a sastanak evrogrupe u subotu će biti od ključnog značaja", izjavila je rano jutros nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu lidera Evropske unije u Briselu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena nafte zalihe nafte svetske zalihe nafte cena nafte na berzi blagi rast cene nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana