Tekst objavljen: 06.05.2014 12:00        


Pravila na tržištu nekretnina su se promenila. Dok je nekada lokacija zauzimala prva tri mesta od 20 najbitnijih parametara za prodaju, danas je to cena. Dakle, pišu Novosti, svaka nekretnina sa realnom cifrom lako nađe kupca.

Ni sa milion evra nije lako kupiti stan u Srbiji

Veći problem je loša ponuda, pa se tako pojedine agencije za promet ovih dana žale da imaju keš kupce „teške“ oko 300.000 evra, ali sa listom raspoloživih nepokretnosti ne mogu da odgovore na njihove zahteve.

ŠTA JE PRIHVATLJIVA CENA

Ako nepokretnost ispunjava sve zahteve kupca onda je to odlična investicija. Dobrom cenom smatra se ona koja je niža u odnosu na cenu po kojoj je u poslednjih godinu dana prodata slična nekretnina na istoj lokaciji. Dobra cena za Vračar, na primer, je između 1.500 i 1.800 po kvadratu, a to važi i za centar grada. Na Novom Beogradu je šarenilo od 800 (blokovi) do 1.800 (kod „Arene“) je dobra cifra. Zemun oko 1.000, isto važi i za Mirijevo (bolji delovi), za kvalitetnije stanove na Vidikovcu i Ceraku, a do 1.200 evra na Banovom brdu je pun pogodak...
Za taj novac traži se, na primer, stan u novogradnji, vrhunski kvalitet, aluminijum - drvo prozori, najbolji parket i keramika, adekvatan raspored prostorija sa dnevnom sobom velike kvadrature, jedan nivo jer ne prolazi dupleks i lokacija Dedinje, Senjak ili Vračar.

Ima i onih sa milion evra, pa je tek za njih teško naći nekretninu, jer su kuće na ovim atraktivnim lokacijama skuplje. Za te pare može da se kupi kuća, ali da se potom sruši i pravi nova po meri vlasnika.

- Kada se zanemare luksuzne nepokretnosti, najlakše se prodaju novi stanovi do 50 kvadrata ako je cena pristojna - kaže za Novosti Nedeljko Malinović, vlasnik Legata.

Stari stanovi imaju šansu da promene vlasnika samo ako je cena povoljna. I to prodavci moraju da imaju u vidu posebno ako su potrebna velika ulaganja u renoviranje kvadrata bez obzira na lokaciju. Kuće gde se vidi da je vlasnik bio sam svoj majstor i arhitekta teško nalaze kupca, dok ona zdanja koje je radila struka imaju prolaz.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovi kupovina stana prodaja stana cene stanova cena stanova Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana