Tekst objavljen: 26.12.2013 10:00        


Sneg još nije pošteno zabeleo planine, a srpski turisti već uveliko razmišljaju o letovanju! Aranžmani za Grčku, očigledno, biće među najčešćim „poklonima“ koji će se naći ispod jelke u mnogim domovima u našoj zemlji, jer prodaja, kažu u turističkim agencijama, ide - odlično.

Ni sneg još nije pao, a Srbi već uplaćuju letovanja

Kriza, po tradiciji, ovde se najmanje oseća, jer mnogi hrle da do 1. januara uplate letovanje u Grčkoj. A, kako i ne bi, kada im agencije daju i do 40 odsto popusta!

- Iskustvo je našim turistima pokazalo da se najviše isplati uplatiti aranžman u ranom bukingu - kaže Aleksandar Seničić, direktor Udruženja turističkih agencija JUTA.

- Ko rano rani - dve sreće grabi, jer mogu da se dobiju odlični popusti, plaća se na rate i, pre svega, građani biraju gde i kada hoće da letuju. Oni koji kasnije uplate nemaju toliku mogućnost izbora, a oni koji čekaju „last minit“ letuju na mestima koja su preostala.

U agencijama su iznenađeni odzivom putnika. Prvi aranžmani za Grčku pojavili su se još početkom novembra, čak i pre sajma turizma u Solunu, kada se zakupljuje smeštaj za narednu godinu! Seničić kaže da je to bilo očekivano, jer srpski turoperateri odlično poznaju Grčku, pa ugovore sa hotelijerima i vlasnicima apartmana obnavljaju još u - avgustu.

- Mi smo glavni turisti na severu Grčke i, praktično, diktiramo uslove - kaže Seničić. - Sajam u Solunu odlično je mesto za nekog ko želi da počne da prodaje aranžmane za Grčku, dok naši vlasnici agencija još tokom sezone, dok su apartmani i hoteli puni turista, biraju smeštaj za naredno leto.

Kod rane uplate, dakle, svi su na dobitku, pa može da se dogodi da već krajem februara, na Sajmu turizma u Beogradu, mnogi ostanu bez odmora o kakavom su sanjali! Najviše se traže dobre destinacije i skupi hoteli, jer je tu ušteda najveća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje odmor godišnji odmor more verski turizam turizam turisti jeftina putovanja turistički aranžmani turistički krediti Srbija 2014. leto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana