EUR 117,52 USD 105,17 CHF 106,72

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 16.12.19. :: 117.5163 rsd

Tekst objavljen: 17.11.2019 9:00        


Na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika najavila je ministarka Zorana Mihajlović. Istovremeno radiće se i Moravski koridor koji će umrežiti putnu infrastrukturu Srbije

Niš - Pločnik na proleće, Moravski koridor na leto

Na sastanku sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem ministarka Mihajlović je rekla da je reč o projektima koji su važni, ne samo za grad, već i za Srbiju.

Ministarka je rekla i da je dogovoreno da na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta. Sledeće godine počeće da se gradi i auto-put Priština–Merdare.

"Niš–Merdare–Priština, izlazak na Albansku luku, i to nas očekuje kao početak radova, ne samo razgovori i priče, već je to stvarno početak radova. To znači da smo mi poslednje dve-tri godine potrošili na pripremu dokumentacije, na pripremi, tražili način kako ćemo to finansirati. Sve smo to završili i sada radovi mogu da počnu", rekla je Mihajlovićeva.

Za povezivanje tih pravaca bitan je i Moravski koridor koji spaja celokupnu centralnu Srbiju.

"Očekujemo da na leto počnemo radove , u junu ili julu. Moravski koridor je bitan jer povezuje Pojate i Preljinu, dugačak je 110 kilometara", navela je ministarka.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je izjavio da taj grad danas ima stabilne javne finansije i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva.

Dodaje da Niš sada gradi socijalne stanove i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, a rekonstruisano je i 55 saobraćajnica u Nišu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
autoput grad niš Zorana Mihajlović darko bulatović moravski koridor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana