EUR 117,59 USD 106,79 CHF 110,18

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 29.05.20. :: 117.5878 rsd

Tekst objavljen: 17.10.2019 12:40        


Nakon što su mnoge Nišlije negodovale što će se putarine, posle postavljanja novih naplatnih rampi, naplaćivati na ulazima u grad, gradonačelnik Niša Darka Bulatovića najavljuje da će vozači auto-put oko grada moći besplatno da koriste uz specijalne kartice

Nišlije dobijaju kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi

Sve Nišlije koje imaju automobile imaće pravo na kartice, a kako kaže gradonačelnik, neće plaćati njihovu izradu i dobiće ih na kućnu adresu.

Besplatno će prolaziti oni koji uđu ili izađu kod malčanske, matejevačke i komrenske petlje (Niš sever), kao i ispod Kazneno-popravnog zavoda (Niš jug).

Na naplatnoj rampi Nais ima 11 propusnih kanala, novim režimom na svim petljama oko Niša imaćemo 16 propusnih kanala koji će omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na auto-put i bržu komunikaciju - ispričao je Bulatović.

Konkurisanje i preuzimanje biće besplatno, najavio je Bulatović, a o proceduri će Nišlije moći da se informišu u narednim danima, na sajtovima Grada i Puteva Srbije.

Nove naplatne rampe, prema ranijim navamaPuteva Srbije, trebalo bi da budu spremne za otvaranje do 1. novembra. Kada one budu počele da rade, biće uklonjene naplatne rampe Nais i Doljevac.

Podsetimo, novi punktovi za naplatu na ulazima u Niš se uveliko grade, a iz Puteva Srbijesu najavili da će biti spremne u novembru. Nišlije su u anketi Južnih vesti ocenilie da su one štetne za vozače, jer će stvarati saobraćajne gužve i iziskivati dodatne troškove za one koji bi od jednog do drugog kraja grada da, kao i do sada, odu auto-putem.

U komentarima je upravo bilo predloga da se uvedu besplatne kartice za vozače iz Niša.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
putarine nove naplatne rampe kartice za putarinu naplatna rampa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana