Tekst objavljen: 14.12.2013 13:00        


Amerikanci u najvećem broju slučajeva mrze svoj posao, dok Kanađani najviše uživaju obavljajući svoje radne obavaze, rezultat je studije istraživačke kuće GfK. Naime, 15 odsto zaposlenih Amerikanaca mrzi svoj posao, a Kanađana tek sedam odsto.

Nisu Srbi: Pročitajte ko najviše mrzi svoj posao

Najsrećniji su na svom poslu Kanađani, njih 64 odsto je zadovoljno onim što radi, a iza njih sa 57 odsto su Holanđani od kojih tek sedam odsto mrzi svoj posao.

Većina Nemaca, 57 odsto njih je neutralna u odnosu na posao koji obavlja, niti ga vole niti ga mrze.

Ovakavi rezultati ne treba da iznanade ako se zna da Amerikanci imaju kraći godišnji odmor od Evropljana kao i da američke firme pokušavaju da sa što manje radne snage urade što veći obim posla, navodi se u studiji.

Nemačka, četvrta ekonomija sveta sa 35-časovnom radnom nedeljom ne ubraja se u zemlje sa najzadovoljnijim zaposlenima. Samo 34 odsto Nemaca voli svoj posao, a deset odsto njih je izjavilo da mrzi ono što trenutno radi.

Zaposleni Francuzi koji imaju takođe 35-časovnu radnu nedelju u 43 odsto slučaja je izjavilo da vole svoj posao, a devet odsto da mrzi svoje radno mesto.

Britanci koji su na petom mestu ove liste, u 46 odsto slučajeva njih voli to što trenutno radi, nasuprot 12 odsto onih koji mrzi svoj posao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
profesije zaposleni radnici sezonski radnici radno mesto posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana