Tekst objavljen: 27.02.2023 12:45        


Prvi put u skoro 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia menja svoj čuveni logo

Nokia menja logo i prestaje da proizvodi telefone


Nedelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija nije predstavila samo novi logo, već i strategiju.

"Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom", rekao je izvršni direktor Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.

Nakon što je 2020. preuzeo, tada kompaniju u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark kaže da druga počinje.

Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus je sada prodaja opreme drugim preduzećima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21 odsto, što je trenutno oko osam odsto naše prodaje, otprilike dve milijarde evra. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke", rekao je on.

Vodeće tehnološke kompanije udružuju se inače sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
peka lundmark nokia prestanak proizvodnje mobilni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana