Tekst objavljen: 11.06.2020 12:15        


Otvaranje malih preduzeća u Kanadi pre dve nedelje pratilo je i jedno neprijatno iznenađenje

Nova stavka na računima u kanadi - kovid naknada

Poseta frizeru, odlazak u restoran ili kod zubara, uključuje i novu stavku na računu – kovid naknadu.

Takozvana „kovid naknada“ osmišljena je da pomogne u pokrivanju troškova lične zaštitne opreme za zaposlene, povećanih sanitarnih mera ili prihoda izgubljenog zbog smanjenja broja klijenata koje biznis može da usluži uz nove mere.

Stomatolozi u kanadskoj provinciji Kvebek naplaćuju naknadu za dodatne troškove prouzrokovane pandemijom virusa kovid-19, a njihove kolege u drugim pokrajinama razmatraju da li da slede isti model, izvestava Glob end Mejl.

Ovog meseca stomatolozi su nastavili sa redovnim pregledima i počeli da naplaćuju i do 30 dolara (20 evra) po poseti samo za ličnu zaštitnu opremu poput respiratornih maski i mera potrebnih da bi se ispunili novi zdravstveni standardi u toj provinciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pol Alison, stručnjak za javno stomatološko zdravlje, koji predaje na Univerzitetu Mek Gil, rekao je da će ti troškovi „značajno uticati“ na sposobnost Kanađana da dobiju stomatološku negu u vreme kovida-19.A s druge strane, stomatolozi će imati sve manje pacijenata zbog dodatnih mera predostrožnosti .

– Zbog trenutne krize, mnogi ljudi su izgubili posao, tako da više neće imati osiguranje, a povrh toga neće imati ni novca – rekao je dr Alison.

– Ukoliko ih ne boli, zubna nega neće biti na vrhu njihove liste prioriteta. Na prvom mestu to će biti plaćanje stanarine i nabavka hrane, pa sve ostalo – naveo je Alison.

Nešto više od trećine Kanađana nema osiguranje koje pokriva usluge stomatologa plaća ih iz svog džepa, pokazuju poslednji podaci ankete kanadske Statistike. Velika je verovatnoća da će oni bez osiguranja izbeći odlazak kod zubara, jer je preskupo, pokazuju istraživanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kovid naknada računi kanada pandemija korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana