Tekst objavljen: 08.09.2023 12:55        


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka

Nove cene i novo poskupljenje goriva u Srbiji


Kako je objavljeno, litar evrodizela će do narednog petka na pumpama koštati maksimalno 207 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 189 dinara za litar.

Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Inače, Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je otkrio koliko će koštati proizvodi nakonpovećanja akcize 1. oktobra, ali i kakvu cenu goriva možemo očekivati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Cena na svu sreću, odnosno tih 8 odsto, ne ide na ukupnu cenu već na akcizu. Ona je sad između 58 i 60 dinara. Dakle, tih 8 odsto bi bilo 4,6 i 4,8 dinara, znači oko 5 dinara. Onda na sve to zajedno ide još i PDV. Tako da treba računari povećanje od nešto manje od 6 dinara na tržištu, pod uslovom da ove cene na tržištu odnosno nabavne cene ostanu na ovom nivou. Od toga takođe zavisi kakvu ćemo cenu imati u smislu da ako se nabavna cena smanji za 6 dinara, mi ćemo i 1. oktobra imati istu cenu. Ali ako se poveća mi ćemo imati još veću cenu proizvoda, pa bi pretila da dostigne one cene koje smo zapamtili primera radi, dizela, preko 220 dinara - rekao je Atanacković.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene goriva ograničenje cena goriva cena dizela cena benzina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana