Tekst objavljen: 14.12.2015 10:54        


Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je jutros da je ove godine zabeležen porast broja domaćih turista za 12 odsto čemu su doprineli turistički vaučeri. Labović je na RTS najavila da TOS nastavlja kampanju "Moja Srbija" i da je za 2016. planirana podela vaučera od početka godine.

Novi vaučeri u kampanji "Moja Srbija"

Prema njenim rečima, Srbija beleži i porast broja turista iz inostranstva, pa je tako iz Turske registrovano 42 odsto turista više nego 2014. godine.

Početkom decembra, turisti tradicionalno biraju destinacije na kojima bi mogli da provedu novogodišnje praznike, a svi oni će ući u konačni zbir, kada se krajem meseca budu sumirali godišnji rezultati u oblasti turizma, dodala je Labović.

Ona je kazala da je za prvih deset meseci ove godine, prema Zavodu za statistiku, zabeležen značajan porast broja turista - inostranih za oko 11 odsto, a domaćih za čak 12 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Kako je ocenila, to ukazuje da će ova godina za nama biti uspešna i bolja od 2014. godine.
Govoreći o vaučerima i pogodnostima za boravak u domaćim turističkim centrima, Labović je navela da zahvaljujući njima koji su ove godine zaživeli prvi put, ne samo da se povećao broj domaćih turista, koji su posetili destinacije u Srbiji, već se produžio i njihov boravak na tim destinacijama jer je trajanje boravka bitan faktor u turizmu.

Inostranim turistima standardno su vrlo atraktivni dočeci Nove godine na gradskim trgovima, a prestonica će ove godine imati izuzetno bogat program, rekla je direktorka TOS.
"Očekujemo veliki odziv turista iz zemlje i iz regiona, a planinski centru su takodje značajni ali i banje", rekla je Labović.

Podsetila je da je Srbija ove godine imala kampanju "Zima prija svima", i ne samo da su kroz nju promovisani planinski centri već i banje koje zaslužuju značajnu pažnju.

Pored tradicionalno velikog broja turista iz bivših jugoslovenskih republika imamo i porast broja turista iz Rusije, Turske, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Italije, kazala je Labović.

Samo u ovoj godini iz Turske i Bugarske porast broja turista je za čak po 42 odsto, istakla je direktorka TOS.
"Na naše veliko zadovoljstvo turizam je prepoznat kao izuzetno značajna privredna grana a sledeće godine biće još više usmereno i sredstava i generalno aktivnosti vezano za turizam jer je pokazao da beleži konstantan rast već duži niz godina", podvukla je Labović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
moja srbija vaučeri domaći turizam domaći turisti planine Turistička sezona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana