Tekst objavljen: 29.09.2017 11:39        


Izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima privredi će biti omogućeno jeftinije i efikasnije poslovanje, rečeno je danas na okruglom stolu u Novom Sadu u okviru javne rasprave o tom propisu.

Novim zakonom niži troškovi i efikasnije poslovanje

V.d. pomoćnika ministra privrede Dušan Vučković rekao je da se najznačajnije izmene nacrt zakona odnose na detaljno uređenje instituta prinudne likvidacije, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Prema njegovim rečima, najbitnije izmene se odnose i na uređenje postupka smanjenja osnovnog kapitala kod društva s organičenom odgovornošću, ali i na prinudni otkup i pravo na prodaju akcija.

Kao značajno, posebno sa aspekta troška i efikasnosti, Vučković je naveo i uvođenje elektronskog potpisa koji zamenjuje potpis na osnivačkom aktu, odnosno, overu potpisa, kao i uvođenje elektronske adrese za prijem pošte.

-Imali smo obavezu po pregovaračkoj poziciji za Poglavlje 6 - Pravo privrednih društava, da se usaglasimo sa dve uredbe i jednom direktivom EU koja je iz oblasti korporativnog upravljanja, to je Uredba o evropskom društvu, o evropsko-ekonomskoj interesnoj grupaciji i direktiva koja se tiče prekograničnog pripajanja i spajanja društava kapitala - precizirao je Vučković.

Osnovni cilj je da se novim zakonskim rešenjem, usklađenim sa pravnim tekovinama EU, prevaziđu problemi primene nekih odredaba postojećeg propisa, pojednostavi i unapredi poslovanje privrede.

Okrugli sto u Novom Sadu organizovali su Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga u okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, navodi se u saopstenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poslovnje preduzeća biznis Novi zakon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana