Tekst objavljen: 22.10.2015 15:07        


Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala za grad Beograd pozvala je danas poslodavce da iskoristite finansijsku i savetodavnu podršku pri zapošljavanju novih radnika. Iz NSZ obaveštavaju poslodavce iz privatnog sektora da još uvek nisu popunjene kvote za učešće u programima dodatnog obrazovanja i obuka, te da mogu konkurisati po javnim pozivima objavljenim još 27. marta ove godine.

NSZ:Finansijska i savetodavna podrška poslodavcima

Učešće u realizaciji programa dodatnog obrazovanja i obuke svom preduzeću obezbediće dobre radnike, istovremeno omogućavajući mladima da dođu do prvog radnog iskustva, dodaje se u saopštenju.

Program "Stručna praksa" podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita, u skladu sa posebnim zakonom, bez zasnivanja radnog odnosa.

Praksa traje najduže 12 meseci i namenjena je nezaposlenima bez radnog iskustva u struci ili sa radnim iskustvom koje nije dovoljno za polaganje stručnog ispita.

Angažovanim licima Nacionalna služba isplaćuje novčanu pomoć u mesečnom iznosu od 10.000, 12.000 ili 14.000 dinara, u zavisnosti od nivoa obrazovanja.

Program "Stručna praksa" u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština  traje šest meseci i namenjena je nezaposlenima sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem bez radnog iskustva u struci ili sa radnim iskustvom kraćim od pola godine kojima NSZ isplaćuje novčanu pomoć u mesečnom iznosu od 10.000, 12.000 ili 14.000 dinara u zavisnosti od nivoa obrazovanja.

Program "Sticanje praktičnih znanja" podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih bez kvalifikacija, radi sticanja znanja i veština za obavljanje konkretnih poslova, zasnivanjem radnog odnosa kod poslodavca.
Program traje šest meseci, a obaveza poslodavaca je da zaposlena lica zadrže u radnom odnosu još najmanje šest meseci.

Informacije o ovom i drugim programima mogu se dobiti u organizacionim jedinicama Filijale za grad Beograd, putem Pozivnog centra NSZ: 0800/300-301 i na sajtu: www.nsz.gov.rs.

Poslodavci se mogu obratiti NSZ za podršku i savet u vezi sa svim pitanjima koja se tiču angažovanja novih radnika, dodaje se u saopštenju.

Iz NSZ podsećaju da im mogu naći adekvatno rešenje i uputiti poslodavce u to koji program je u skladu sa njihovim potrebama, zahtevima i mogućnostima, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zapošljavanje NZS nezaposleni Sticanje praktičnih znanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana