Tekst objavljen: 17.04.2015 10:15        


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da se sa međunarodnim finansijskim institucijama još uvek razgovara o korekciji cene struje i da Vlada Srbije pokušava "da ih pomeri što je više moguće dalje". Antić je podsetio da je iz vlade poručivano da poskupljenja struje neće biti do kraja grejne sezone i da je to obećanje i ispunila.

O korekciji cene struje se još uvek razgovara

"Odluka o poskupljenju uopšte još uvek nije ni doneta", pojasnio je Antić za RTS i dodao da Vlada Srbije pokušava da bilo kakve korekcije cena struje pomeri što je više moguće dalje, da one budu što manje i da joj za sada ide dobro.

"Bile su najave da od 1. aprila poskupljuje struja, nema poskupljenja, još uvek vodimo razgovore i verujem da ćemo uspeti da sve to da svedemo u neke što manje okvire i da će te korekcije cene struje u dužem nizu godina postepeno pratiti rast standarda građana", kazao je Antić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije sa međunarodnim finansijskim institucijama razgovara na odgovoran način, da sa njima uvažava činjenicu da je potrebno obezbediti finansijsku stabilnost i konsolidaciju budžeta, ali da im objašanjava i da je socijalno i ekonomsko stanje građana takvo da ne trpi dodatne turbulencije.

Antić je ocenio da je grejna sezona bila dobra i da je Ministarstvo uspelo da toplanama obezbedi neophodne energente.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
korekcija cene struje cena struje struja Elektroprivreda Srbije (EPS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana