Zvanični kurs Evra za dan 28.07.21. :: 117.5637 rsd
Tekst objavljen: 31.05.2019 11:05        


Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Beograd. Rok za dostavljanje izjava je 21. jun.

Objavljen tender za prodaju akcija Komercijalne banke

U postupku tenderske prodaje akcija Komercijalne banke mogu da učestvuju zanteresovani kupci koji se bave bankarskom delatnošću u poslednje tri godine i ukoliko je vrednost njihove ukupne aktive bila veća od milijardu evra na kraju 2018. godine.

Kupci mogu biti i investitori koji upravljaju imovinom od najmanje milijardu evra ili su poslednjih dest godina imali minimalno učešće u kapitalu od 20 odsto u najmanje jednoj bankarskog grupi čija ja aktiva bile preko milijardu evra u bar jednoj od godina investicionog perioda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U pozivu je navedno da će tokom tenderske prodaje država Srbija, koja sada ima udeo u Komercijalnoj banci od 41,75 odsto, steći dodatni ulog od 41,47 odsto akcija koje su u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i IFC i DEG i Svedfonda( Sweedfun). Na prodaju je ponuđeno najmanje 50,1 odsto akcija Komercijalne banke, sa mogućnošću sticanja najviše 83,23 odsto udela, kao i zavisna društva - Komercijalna banka u Podgorici i Banjaluci i društvo za upravljanje investicionim fondovima Kombank invest.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
privatizacija tender prodaja komercijane banke Komercijalna banka objavljen tender

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana