Zvanični kurs Evra za dan 14.06.21. :: 117.5706 rsd
Tekst objavljen: 09.03.2019 13:04        


Prilikom kupovine proizvoda putem interneta, za veliki broj korisnika ključne su pozitivne recenzije i komentari koje pročitaju o tome na internetu i društvenim mrežama.

Ocene proizvoda na internetu mogu da zavaraju

Pretpostavlja se da ako je veliki broj ljudi pohvalio proizvod i maksimalno ga ocenio, onda je sigurno dobar. Nikada ne možemo da znamo ko su osobe koje zaista ocenjuju te proizvode – da li su bile iskrene iskrene prilikom pohvale proizvoda ili im je neko možda za to platio.

Nedavno istraživanje britanske agencije za zaštitu potrošača Which? pokazalo je da recenzijama na Amazonu ne treba uvek verovati jer deo prodavaca korisnicima plaća za pozitivne recenzij. Jedna američka kompanija koja je plaćala za takve pozitivne recenzije sada mora da plati kaznu.

Američka federalna trgovinska komisija (FTC) nedavno je pokrenula postupak protiv kompanije Cure Encapsulations koja je putem jedne internet stranice (koja je u međuvremenu ugašena) kupovala pozitivne recenzije njihovog proizvoda na Amazonu. Ova kompanija prodaje preparate koji pomažu pri mršavljenju i u brojnim lažnim recenzijama "korisnici" su hvalili njihove kapsule koje sadrže ekstrakt Garcinie cambogie i koje su im "pomogle" u gubljenju kilograma.

Na kraju se pokazalo da je njihov proizvod imao minoran ili nikakav učinak na mršavljenje, a kako je pokazalo istraživanje sprovedeno u SAD-u, čak je i izazvao akutne probleme s jetrom za neke ljude koji su ga redovno uzimali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema nagodbi s FTC-om, pored novčane kazne (maksimalna previđena kazna je nešto manje od 13 miliona dolara), Cure Encapsulations mora da prestane sa lažnim tvrdnjama vezanim za učinkovitost njihovog dodatka za ishranu. Oni moraju i da kontaktiraju bivše kupce da bi im preneli informacije o dvostrukom učinku delovanja njihovog proizvoda.

Takođe, ako ponovno bude želeli da reklamiraju svoje dodatke ishrani i da se hvale njihovim pozitivnim učincima, moraće da pronađu "kompetentne i pouzdane naučne dokaze" o tome.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ocene proizvoda internet društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana