Tekst objavljen: 08.08.2016 16:00        


Manifestacija za ljubitelje piva Beer Fest biće održana od 17. do 21. avgusta u Beogradu, a organizatori ističu da će povećan turistički promet generisati privrednu aktivnost od 5,4 miliona evra, zbog čega će se u državnu kasu direktno sliti 1,08 miliona evra. Već 14. godinu zaredom Beer Fest daje značajan doprinos razvoju manifestacionog turizma u Srbiji, ističu organizatori.

Od Beer Festa u državnu kasu više od milion evra PDV-a

Očekuje se, kako su naveli, da će zbog besplatnog koncerta grupe Rudimental, ali i izvođenja više od 40 bendova sa domaće i regionalne scene, tokom svih pet festivalskih dana Srbiju posetiti rekordnih oko 20.000 turista iz celog sveta.

Strani turisti u Beogradu tokom festivala borave prosečno tri dana i troše oko 90 evra dnevno.
"Procene su da će ove godine tokom Beer Festa samo kroz PDV direktno u budžet države Srbije biti uplaćeno oko 1.080.000 evra, a to je PDV na pružanje usluga transporta, hotelijerstva, ugostiteljstva... Kad se pridoda i novac koji će biti potrošen na ove usluge, što je direktni doprinos privredi Beograda i Srbije, Belgrade Beer Fest će generisati privrednu aktivnost od ukupno 5,4 miliona evra", piše u saopštenju.

Procena je, kako piše, da se od inostranih turista desetostruko vraća svaki dinar uložen u manifestacije.

Organizatori ističu da je značaj festivala za turizam Beograda i Srbije višestruk i ogleda se u direktnoj materijalnoj i nematerijalnoj koristi.

"Pored direktnih finansijskih rezultata za budžet, poruka koju će posetioci festivala iz drugih zemalja poneti sa sobom, jeste da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem. Nematerijalna korist festivala je svakako u građenju imidža Srbije, koja treba da privlači sve veći broj turista", navedeno je.

Na Beer Fest manifestaciji je svake godine direktno od strane festivala, kao i kompanija partnera, angažovano više od 3.000 ljudi, na poslovima logističke pripreme, promocije, ugostiteljstva i dr.

U svetu je, inače, turizam četvrta privredna grana iza naftne, farmaceutske i automobilske industrije u kojoj je zaposlen svaki deseti stanovnik sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
beer fest beogradski beer fest budžet Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana