Tekst objavljen: 02.07.2018 10:41        


Na snagu danas stupaju izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojima je predviđena isplata većih roditeljskih dodataka.

Od danas veći roditeljski dodatak

Zakon predviđa da roditelji za prvo dete jednokratno dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno 10 godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

"Isplata počinje od 1. jula u skladu sa zakonom, s tim što ćemo retroaktivno za drugo, treće i četvrto dete da uskladimo i da napravimo nov način isplate", rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je podsetio da isplata sredstava važi za drugo, treće i četvrto dete od 25. decembra prošle godine, a za prvo dete od danas.

Uslovi koji roditelji odnosno deca treba da ispune su obavezna vakcinacija i pohađanje predškolskog i školskog programa u skladu sa zakonom Republike Srbije, rekao je Đorđević.

Time je usklađeno da se ne anuliraju kaznene odredbe koje postoje po drugim zakonima, rekao je on i podsetio da je kazna za nevakcinaciju 100.000 dinara, a da po ovom zakonu hipotetički za treće dete može da se dobije milion i 400.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
oditeljski dodatak novčana pomoć roditelji deca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana