Tekst objavljen: 25.11.2013 9:30        


Prema podacima iz izveštaja o poslovanju, koji su objavljeni na sajtu Centralne banke (CBCG), profit su na kraju trećeg tromesečja ostvarile NLB Montenegrobanka, Societe Generale Montenegro, Crnogorska komercijalna (CKB), Erste, Prva, Hypo Alpe Adria (HAAB), Invest banka Montenegro, Hipotekarna i Komercijalna banka Budva.

Od jedanaest banaka u CG devet poslovalo u plusu

Gubitak First Financial banke u prvih devet meseci ove godine porastao je 11 puta na 1,35 miliona evra, dok je Atlas banka, kako se navodi, na kraju trećeg kvartala imala gubitak od 436 hiljada evra, za razliku od istog perioda prošle godine kada je zabilježila profit od 313 hiljada.

NLB Montenegrobanka je na kraju septembra zabeležila profit od 8,81 milion evra, za razliku od istog perioda prošle godine kada je imala gubitak od 34,51 milion evra. Profit Societe Generale Montenegro banke na kraju trećeg tromesečja porastao je čak pet puta na 6,17 miliona evra.

CKB, čiji je vlasnik mađarska OTP grupacija, ostvarila je na kraju septembra profit od 5,7 miliona evra, za razliku od istog perioda prošle godine kada je imala gubitak od 10,28 miliona evra.

Dobit Erste banke na kraju trećeg kvartala porasla je 26 odsto na 4,28 miliona evra, a Hipotekarne banke skoro dva odsto na 1,86 miliona evra. Prva banka je na kraju septembra imala dobit od 1,12 miliona evra, dok je u uporednom periodu ostvaren gubitak od 427 hiljada evra.

Dobit Komercijalne banke Budva, u vlasništvu beogradske Komercijalne banke, porasla je na kraju trećeg tromesečja čak 53,6 odsto na 1,16 miliona evra, dok je Hypo Alpe Adria banka (HAAB) zabeležila profit od 1,04 miliona evra.

Najmanji dobitak u prvih devet meseci ove godine ostvarila je Invest banka Montenegro, 91 hiljadu evra, što je 3,3 puta više nego u uporednom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarski sektor bankarsko tržište banke Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana