Tekst objavljen: 30.07.2017 11:28        


Prodavci krofni na Crnogorskom primorju dnevno mogu zaraditi i 300 eura, a mesečnu zaradu broje hiljadama.

Od prodaje krofni i do 300 evra dnevno

U vremenu kada se teško dolazi do posla, ili preživljava od plate, letnja turistička sezona za mnoge je prilika da zarade ili dopune kućni budžet.

Da onaj ko hoće da radi, uviek za to nađe način, potvrđuju prodavci domaćih krofni koji su gotovo nezaobilazan deo turističke ponude na Crnogorskoj obali.

- Krofne, krofne - možete čuti skoro na svakoj plaži, a da li ste razmišljali koliko oni zapravo zarade.

Prodavac kojeg smo sreli na jednoj hercegnovskoj plaži ovim poslom se bavi godinama. Kako kaže, od prodaje krofni zaradi dovoljno da zimu dočeka "opušteno".

- Krofna košta jedan evro, a u jeku sezone, ako se čovek potrudi, može se zaraditi 300 eura dnevno, pa i više. U Budvi, recimo krofna košta 1,5 evro, sezona počinje ranije i traje duže, pa je i zarada veća - kaže on za "Mondo.me" i dodaje da se oko ovog posla angažuje cela porodica - žena kod kuće pravi krofne, a on i sin prodaju.

- Nije ovo lako, mnogi su počinjali pa odustajali, treba celi dan pešačiti po vrelom pesku, ali na kraju, isplati se. Od ovog posla sam školovao decu, a u jednom perioda života drugih primanja nisam imao - kaže prodavac i ističe da je u ovom poslu kao i u svakom drugom, najvažniji kvalitet robe koja se prodaje, a zatim i upornost.Prema ovoj računici, on u špicu sezone od 10 jula do 20 avgusta, ostvari više od 10.000 eura čiste zarade!

Naravno, ima i troškova i dana kada je dnevna zarada ispod očekivane, a tu je i konkurencija i činjenica da ovaj posao nije legalan.Uprava za inspekcijske poslove u cilju suzbijanja sive ekonomije tokom leta pojača kontrole naročito na primorju, ali čini se da prodavce krofni, kuvanog kukuruza i raznih drugih proizvoda, ništa ne može zaplašiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zarada sezonski posao prodaja krofni krofne

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana