Tekst objavljen: 27.04.2021 13:55        


Prijave za pomoć od 30 + 30 evra kreću sutra, 28. aprila. Isplata će ići u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru

Od sutra prijave za 30+30 evra

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii, od sutra mogu da se preko sajta Uprave za trezor počnu prijavljivati za pomoć države od 30 plus 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Prijavljivanje će izgledati isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.

Dakle, na sajtu Uprave za trezor treba da prvo kliknu na polje Podnošenje prijave, upišu broj lične karte i banku kod koje imaju otvoren račun.

Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Za pomoć od 30+30 evra, građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana dva puta, u maju i novembru.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći kao i ljudi koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć. Njima će pomoć biti isplaćena bez podnošenja prijave.

Šta ako nemate otvoren račun ni u jednoj banci?

Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren račun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako će teći isplata?

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Pomoć i za Srbe na Kosovu i Metohiji

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, Srbi na Kosovu i Metohiji u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države.

Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima koji su stariji od 18 godina biti uplaćeno po 200 evra.

Pomoć će biti isplaćena prema evidencijama koje su sačinilje komisije, u skladu sa zaključkom vlade iz marta ove godine.

Isplata će se vršiti bez prijave, na osnovu izvoda iz evidencija, počev od 1. maja, zaključno sa 31. majem.

Isplata će se vršiti na namenski otvorene račune.

Nezaposlenima u Srbiji dodatnih 60 evra

Takođe, građani Srbije koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna.

Novčana pomoć isplaćivaće se bez prijave lica, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
30 plus 30 evra državna pomoć državna pomoć 60 evra prijava za državnu pomoć državna pomoć 2021

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana