Tekst objavljen: 27.11.2015 9:21        


Evropske akcije su danas bile u porastu, drugi dan zaredom nakon skoka deonica u Aziji i ublažavanja zabrinutosti u pogledu tenzija između Turske i Rusije, nakon što je Turska oborila ruski vojni avion. Londonski indeks FTSE 100 porastao je 0,88 odsto, frankfurtski DAKS 30 1,35 odsto, a pariski KAK 40 1,08 odsto, prenosi agencija Frans pres.

Oporavak evropskih berzi nakon skoka azijskih

Spekulacije u pogledu toga da li će Evropska centralna banka povećati obim stimulacija privrede evrozone porasle su nakon što je banka saopštila da je privatnom sektoru u evrozoni u oktobru odobreno više kredita nego prethodnog meseca.

U oktobru je broj odobrenih zajmova je porastao 1,0 odsto na godišnjem nivou u odnosu na rast kreditiranja od 0,6 odsto iz septembra. Broj kredita odobrenih domaćinstvima i kompanijama je istovremeno porastao 0,8 odsto, što je ubrzanje u odnosu na rast od 0,4 odsto iz septembra i od 0,7 odsto iz avgusta.

Na valutnoj berzi, evro je oslabio na 1,0613 sa 1,0622 dolara, koliko je vredeo sinoć u Njujorku.
U Aziji su porasle deonice kineskih energetskih firmi nakon najnovijih poteza zvaničnog Pekinga na polju reformi energetskog sektora kojim dominiraju glomazna državna preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska berza akcije evropske akcije ecb

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana