Tekst objavljen: 26.06.2018 13:23        


“Zbog više sile otkazujemo sva putovanja od 22.6. pa nadalje. Uplaćeni aranžmani će biti obeštećeni preko putnog osiguranja. Blagovremeno ćemo Vas obavestiti o novim informacijama. Putnici koji su uplatili aranžmane kod drugih agenata, preko njih će dobiti dalje informacije”, navodi se u saopštenju S.A.B. travela.

Otkazana sva putovanja agencije S.A.B. travel

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da će protiv agencije biti podnet predlog za oduzimanje licence i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sva putovanja zaključno sa oktobrom biće otkazana, a agencija će u narednim danima obaveštavati sve putnike o otkazivanju aranžmana.

U skladu sa Zakonom o turizmu S.A.B. travelće morati da obešteti putnike.

“Najpre bi svi putnici trebalo da se obrate samoj agenciji, koja je u roku od osam dana u obavezi da odgovori.Ukoliko do toga ne dođe, putnici mogu da se obrate turističkoj inspekciji”, objasnila je Trefalt.

Agencija bi u skladu sa tim, prema njenim rečima,trebalo svim putnicima u roku od 15 dana da nadoknadi novac a, ukoliko do toga ne dođe, aktivira se garancija putovanja u iznosu od 300.000 evra.

Pomoćnica ministra rekla je da S.A.B ima zaključeno 3.572 ugovora o putovanju, a da će od toga2.249 ugovora biti otkazano.

Šest autobusa ide u Grčku po putnike

Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je za sajt B92 da će svi putnici agencije S.A.B. koji su trenutno na letovanju u Grčkoj biti vraćeni u zemlju.

Seničić kaže da je organizovano šest autobusa koji su otišli put Olimpiske regije u Grčkoj kako bi vratili putnike kojima se završava letovanje preko agencije S.A.B.

Prema njegovim rečima, JUTA, čija je članica agencija S.A.B, organizovaće prevoz za povratak i druge ture turista sa Krfa i iz Parge, a kojima se letovanje završava u petak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naknade putnicima otkazani aranžmani turistička agencija agencije S.A.B

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana