Tekst objavljen: 18.06.2018 9:21        


Otkupna cena maline u Leskovcu pala je danas sa 100 na 80 dinara, koliko su plaćali manji hladnjačari, a nagli pad cene pravdali su kišom, iako je proteklih dana padala mestimično i u manjem obimu, kao i navodnim lošim kvalitetom tog voća.

Otkupna cena maline pala na 80 dinara, malinari očajni

Malinar Jovan Ristić rekao je za Betu da je otkupna cena katastrofalna i da nije znao šta ga je snašlo kada je predao skoro tonu malina otkupljivaču u Bratmilovcu kod Leskovca.

"Kaže mi vlasnik hladnjače: '80 dinara, uzmi ili ostavi'. Došlo mi je da plačem, jer nisam imao izlaz. Berače sam već platio, robu predao, noć se bližila i nisam imao snage da tražim drugog otkupljivača", kazao je Ristić.

Taj hladnjačar iz Bratmilovca je rekao Beti da je morao da ponudi nižu cenu jer je malina u Leskovcu "vrlo lošeg kvaliteta", odnosno, kako je rekao, "zlo od kvaliteta", te da je "buđava" i da je "povukla vlagu iz vazduha".

Za razliku od malih, veliki otkupljivači, poput "Jugpromoma", "Strela Klajić" i "Fungo jug", i dalje plaćaju kilogram maline po 100 dinara.

Direktor "Fungo juga" Bratislav Jovanović ocenjuje da su maline u Leskovcu odličnog kvaliteta.

"Lično mislim da cena ne bi smela da ide ispod 100 dinara i 105 sa prevozom do hladnjače, koliko mi plaćamo. Što se nas tiče, trudićemo se da zadržimo tu cenu jer je, kao i prošle, i ove godine malina u Leskovcu odličnog kvaliteta", istakao je Jovanović.

Beta saznaje da je do naglog pada otkupnih cena maline došlo i u Brusu, gde se danas kilogram otkupljivao po 60 do 80 dinara, u zavisnosti od klase, a u Arilju po 100 i 105 dinara po kilogramu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
malina otkupna cena malina proizvođači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana