Tekst objavljen: 25.09.2019 11:55        


Societe Generale Srbija nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija AD Beograd, a njen prioritet ostaje orijentisanost ka klijentima, usmerenost ka inovacijama i posvećenost daljem razvoju, sada uz snažnu podršku OTP Grupe. Spajanje sa Vojvođanskom bankom, članicom OTP Grupe, planirano je za 2021. godinu.

OTP grupa postala vlasnik Societe generale banke u Srbiji

OTP Grupa objavila je da je uspešno završena procedura kupovine banke Societe Generale Srbija. Banka nastavlja da posluje pod novim imenom – OTP banka Srbija AD Beograd, dok će Societe Generale Osiguranje promeniti ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Sogelease u OTP Leasing Srbija d.o.o.

Nakon uspešno sprovedene transakcije, OTP Grupa – koja je takođe vlasnik i Vojvođanske banke – nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji, a spajanje ove dve banke rezultiraće stvaranjem vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

U narednom periodu, glavni fokus obe članice OTP Grupe biće održavanje najvišeg kvaliteta usluga u radu sa klijentima i uspešna implementacija procesa integracije. U ovom trenutku, klijenti banke Societe Generale Srbija, od sada OTP banke Srbija, ne moraju da preduzmu nikakve korake u vezi sa promenom vlasništva, a u budućnosti će svi klijenti biti pravovremeno obavešteni o ključnim fazama spajanja dve banke. „Societe Generale uspešno posluje više od 40 godina u Srbiji.

Kao jedna od najinovativnijih banaka na tržištu postala je dragocen član OTP Grupe. Ovom transakcijom potvrđujemo ne samo ozbiljnu i dugoročnu posvećenost bankarskom tržištu Srbije, već i pokazujemo da OTP Grupa posluje na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizovana, ima izvanrednu likvidnost, a rukovodstvo je posvećeno jačanju regionalnog prisustva“, izjavio je Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP banke u Mađarskoj i predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija AD Beograd, dodavši da je ovo važna prekretnica za razvoj bankarske grupe u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Proces integracije OTP banke Srbija i Vojvođanske banke počinje sada i planirano je da se realizuje do 2021. godine.

Do završetka integracije, ove dve banke će poslovati kao zasebna pravna lica, ali od sada njihovi klijenti mogu da koriste široku mrežu od više od 300 bankomata obe banke za podizanje gotovine bez naknade debitnim karticama.

Dodatne informacije dostupne su na sajtu OTP banke Srbija:www.otpsrbija.rs/info

1 komentar

  1. User image
    Ilija ikić 25.09.2019 15:30

    Nisu to nikakvi Mađari, niti Francuzi. To su banke registrovane u Srbiji i sem imena nemaju nikakve suštinske veze sa bankama u Mađarskoj I Francuskoj. Ako bankrotira u Srbiji gotova je i niko neće da je spasava. Stoga su to banke sa daleko manje kredibiliteta nego što mnogi misle

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
OTP banka Societe Generale banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana