Tekst objavljen: 08.04.2019 14:35        


U ponedeljak 8. aprila 2019. godine otvoreno je sedmo po redu svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja Belgrade Bussines International Case Competition (BBICC) 2019, na kom će učestvovati čak 20 timova studenata, sa prestižnih univerziteta i biznis škola, iz 13 zemalja celog sveta.

Otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja

Priliku da organizuje ovakvo takmičenje Fakultet organizacionih nauka je dobio na osnovu rezultata koje su studenti Univerziteta u Beogradu i članovi studentske menadžment konsalting organizacije Case Study Club ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta i zahvaljujući uspešno realizovanom BBICC takmičenju u prethodnih 6 godina.

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, prva se obratila prisutnima i istakla da takmičenje BBICC odlično priprema studente za izazovni poslovni svet, kao i da je organizacija događaja svake godine na sve višem nivou. Osnivač i generalni direktor prof. dr Vesna Damnjanović i predsednici takmičenje Ana Jaćimović, Nina Đelić i Bogdan Radenković poželeli su dobrodošlicu takmičarima i zahvalili se univerzitetima koji su dugogodišnji prijatelji takmičenja, kao i novim univerzitetima koji po prvi put učestvuju na BBICC-u.

Takođe, ovom prilikom, zahvalili su se i dekanu Fakulteta organizacionih nauka Miliji Suknoviću i upravnom odboru na pruženoj podršci za realizaciju takmičenja.

Anamarija Vučak, državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, svečano je otvorila ovogodišnji BBICC i poručila takmičarima: ‘’Najvažnija stvar na takmičenju nije prvo i drugo mesto i nagrade koje ćete dobiti, već stvaranje novih poznanstava i sklapanje mreže poslovnih partnera.

Iskoristite tu priliku!’’ Timovi sa 20 prestižnih svetskih univerziteta će se na ovogodišnjem takmičenju suočiti sa tri realna poslovna izazova, a svoja rešenja će predstaviti žiriju koji čine ugledni konsultanti i menadžeri domaćih i inostranih kompanija u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Finale takmičenja će se održati 13. aprila 2019. godine, a ove godine će biti omogućen direktan prenos finala, koji je obezbedila kompanija Telekom Srbija.

Više informacija o samom događaju možete videti na stranici www.bbicc.org

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
studenti BBICC univerzitet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana