Tekst objavljen: 20.05.2014 9:43        


Reagujući na apel Narodne banke Srbije, AIK, Alfa, Inteza, Rajfajzen i Vojvođanska banka saopštile su da ne naplaćuju naknade za uplate za pomoć ugroženima. Narodna banka Srbije pozvala je ranije sve banke da se solidarišu i da ne naplaćuju proviziju za uplate za pomoć ugroženima i stradalima u poplavama.

Ove banke ne naplaćuju provizije za uplate pomoći

AIK banka je saopštila da su sve uplate sredstava toj banci na ime pomoći za otklanjanje posledica poplava su besplatne. Klijenti AIK banke koji žele da doniraju sredstva na namenske račune Vlade Srbije su oslobodjeni plaćanja naknade na ime izvršenja te usluge.

Dinarski račun je 840-3546721-89, a kao svrhu uplate treba navesti -otklanjanje posledica vanrednih okolnosti - poplave.

Broj deviznog računa je 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava.

Alfa banka Srbija ukinula je naknadu na sve uplate i prenose sredstava na namenske dinarske račune Crvenog krsta Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije otvorene radi pomoći ugroženima i otklanjanja posledica poplava.

Kako se navodi u saopštenju, Alfa banke je ukinula proviziju za uplate na dinarski račun Crvenog krsta Srbije (205-205818-39, poziv na broj 6003-3550000) i na Namenski račun Vlade Republike Srbije (840-3546721-89, sa svrhom uplate: za otklanjanje vanrednih okolnosti - poplave).

Rajfajzen banka je saopštila ne naplaćuje proviziju za uplate humanitarne pomoći građana i preduzeća.

Banka Inteza takođe je oslobodila provizije gotovinske uplate i bezgotovinske prenose po osnovu donacija za pomoæ ugroženom stanovništvu na posebno otvorene humanitarne račune.

Vojvođanska banka ukinula je provizije na sve uplate fizičkih i pravnih lica za pomoć ugroženima u poplavama širom Srbije kao i na sve naknade za plaćanja usmerena za pomoć u Bosni. Građani svoj novac u svim filijalama banke mogu bez naknade uplatiti na tekući račun Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Sekretarijata za finansije i devizni račun Crvenog Krsta Srbije za donacije iz inostranstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Erste banka je saopštila da se sve uplate fizičkih lica na račune za pomoć Vlade Srbije, Crvenog krsta Srbije i Fonda B92 u Erste Banci realizuju bez naplaćivanja naknade, kao i da su komercijalno oglašavanje i druge promotivne aktivnosti obustavljene.

Eurobanka je, takođe, ukinula provizije na uplate na račune za pomoć ugroženima.

Ni Banka Poštanska štedionica ne naplaćuje naknade platnog prometa za uplate na račune za pomoć nastradalima u poplavi. Na ovaj način, ta banka se priključuje akciji pomoći ugroženom stanovništvu čime, u skladu sa svojim mogućnostima, pokazuje solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novčana pomoć tarifa banke, provizija provizija naknade, provizije bankarski sektor bankarsko tržište banke poplave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana