Tekst objavljen: 20.06.2019 11:50        


Grad Pariz objavio je rat električnim trotinetima posle haotične godine u kojoj je 12 start-apa preplavilo njegove ulice tim vozilima

Pariz objavio rat električnim trotinetima

Glavni grad Francuske ima 12 operatera trotineta, više od celih Sjedinjenih Američkih Država, a po poslednjem istraživanju, oni upravljaju sa oko 20.000 tih malih vozila na dva točka.

Oštećeni trotineti završavaju u nekim od čuvenih gradskih parkova ili ih čak bacaju preko mostova u reku Senu, a gradski trotoari postali su borilište vozača trotineta i pešaka.

Gradonačelnica An Idalgo rekla je da su električni trotineti upali u “sivu pravnu zonu” i da posle višestrukih žalbi i poplave povreda i incidenata pešacima bez povreda, Uprava grada i policija žele da ograniče brzinu trotineta na 20 kilometara na sat u većini područja, i svega osam kilometara na sat četvrtima s gustim pešačkim saobraćajem, kao i da zabrane ostavljanje trotineta bilo gde sem na označenim mestima.

Idalgo takođe planira da ograniči broj operatera na tri i ograniči broj trotineta koje oni iznajmljuju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Grad već izriče novčane kazne od 135 evra za vožnju trotineta po trotoaru i kazne od 35 evra za parkiranje na trotoaru. Grad onima koji iznajmljuju trotinete naplaćuje svaki pokvareni trotinet koji uklone opštinski radnici.

“Potrebni su nam red i pravila kako bi se osigurala bezbjednost na ulicama i umirio, kao i trotoari i četvrti našeg grada”, izjavila je Idalgo.

Za Izabel Vanbraban, propisi stižu prekasno. Pijanistkinja iz čuvene Opere u Parizu išla je prošlog meseca s posla kući pešice preko centralnog trga kada joj je vozač električnog trotineta naišao s leđa, oborivši je i nastavivši svojim putem.

Pala je na desnu ruku, i ima nekoliko fraktura. Povikala je da se vozač vrati, što je on ipak učinio, i da pozove pomoć.

Otprilike trećina vozača električnih trotineta u Francuskoj su strani turisti, po istraživanju francuske vladine agencije za transport.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Francuska Pariz električni trotinet rat električnim trotinetima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana