Tekst objavljen: 12.12.2013 9:15        


Potrošači su ovih dana doslovce bombardovani raznim pozivima za povoljnu kupovinu i ponudama sniženja kao nikada do sada. Znamo da su džepovi plitki i za povoljne ponude, ali i da će se, uprkos teškoćama, i kupovati i slaviti.

Pazite se "brzih" kredita, dinarski sve povoljniji

Biće to uz „minus“ na tekućem računu, zajam preko platne kartice ili na kredit. Potonje je i najpovoljnije za one kojima novca nedostaje, posebno ako su u pitanju sume veće od mesečnih prihoda.

Navikli smo da su dinarske kamate više. A na to da sada budu niže nego što su bile prethodnih godina, po rečima ekonomskog eksperta s Novosadskog univerziteta Siniše Ostojića, uticalo je to da nam inflacija ove godine konačno pogađa ciljanu stopu. Osim toga, novembar je bio Mesec štednje. Zato su se, već po tradiciji, dinarski depoziti nešto uvećali. Ta ponuda omogućila je bankarima da plasiraju dinarske zajmove uz nešto povoljnije uslove. On smatra da će se, ukoliko naredne godine uspemo da smanjimo budžetski deficit i zadržimo nisku inflaciju, i kamate na dinarske kredite moći još da kliznu nadole.
Za predstojeće praznike banke su se dobro pripremile. Velika je ponuda najpopularnijih gotovinskih zajmova. Nude se brzi zajmovi pa oni s grejs-periodom od nekoliko meseci do godinu dana, kao i krediti za refinansiranje. Sve je više dinarskih kredita kod kojih je kamata ispod 20 posto, što se donedavno nije moglo zamisliti.

Uz tako bogat izbor svako može naći, ako ne povoljnu varijantu, a ono bar neku koja će omogućiti da dođe do novca i redovno izmiruje obaveze.

Prvi savet je da brze kredite treba izbegavati. Tu je rizik za banke veći i prati ih viša kamata.

Što se tiče kredita za refinansiranje, oni se u poslednje vreme uglavnom nude uz grejs-period od šest meseci do godinu. To je dobra prilika za prezadužene da dobiju predah i dođu do svežeg novca za tekuće potrebe. Banke sve češće nude klijentima da keš zajmove kombinuju s kreditima za refinansiranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti dinarski krediti dinarski kredit potrošački krediti klijent banke klijenti banke kamate na kredite kamata na kredite banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana