Tekst objavljen: 22.05.2015 11:45        


Opština Stara Pazova je uspešno plasirala čitavu emisiju obveznica, u vrednosti od 125 miliona dinara, tokom perioda upisa koji je trajao od 4. do 19. maja.

Planule obveznice Opštine Stara Pazova

Ovom emisijom opština Stara Pazova je obezbedila sredstva za uređenje centra naselja Nova Pazova, izgradnju sportske hale sa kuglanom u naselju Golubinci i izgradnju vrtića u naselju Belegiš.

Potražnja je bila veća od ponude za oko 2,7 puta i kada su u pitanju pravna lica i kada je reč o građanima, saopštila je danas Opština Stara Pazova.

U pitanju je bio plasman od 12.500 evro indeksiranih obveznica pojedinačne vrednosti od 10.000 dinara s kamatnom stopom od šest odsto na godišnjem nivou.

Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, istakao je da su u UniCredit Banci zadovoljni rezultatima emisije municipalnih obveznica Stare Pazove ukupne vrednosti od 125 miliona dinara.
On je izrazio nadu da će to utabati put za slične emisije obveznica u budućnosti, jer se smatra da će to dovesti do dodatnog razvoja ovog tržišnog segmenta i omogućiti fizičkim licima da istovremeno ostvare unosan prihod i investiraju u unapređenje uslova života u lokalnim zajednicama.

"Emisija municipalnih obveznica Stare Pazove, koja je više nego uspešno realizovana, pravi je pokazatelj perspektive ovih hartija od vrednosti na domaćem tržištu kapitala i budućnosti finansiranja lokalnih investicionih projekata ovim putem", rekao je Aleksandar Bućić iz Stalne konferencije gradova i opština.

"Zahvaljujući uspešnom plasmanu staropazovačka opština će sa građanima, pravnim licima i kompanijama, zajedno realizovati nekoliko važnih vitalnih infrastrukturnih projekata", rekao je predsednik opštine Stara Pazova Đordje Radinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
municipalne obveznice obevznice rasprodate obveznice obveznice stara pazova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana