Tekst objavljen: 18.02.2015 14:37        


Od danas počinje puna primena Zakona o planiranju i izgradnji, koji predviđa donošenje građevinskih dozvola za manje od mesec dana, s obzirom na to da je doneto svih 28 podzakonskih akata neophodnih za njegovo sprovodjenje. 

Počela puna primena Zakona o planiranju i izgradnji

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je tim povodom na konferenciji u Vladi Srbije, da je ipak gradovima i opštinama u Srbiji ostavljeno da najkasnije do 1. marta uvedu predviđenu objedinjenu proceduru izdavanja gradjevinskih dozvola.

"Sva podzakonska akta su potpisana i od danas gradovi i opštine će krenuti u punu primenu zakona i tako napraviti mnogo bolji ambijent za investitore", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da lokalne samouprave više nemaju opravdanja za nesprovodjenje zakona koji je usvojen još u decembru prošle godine.

Mihajlović je takodje najavila da će do kraja ove godine biti uvedena i elektronska građevinska dozvola.
Kako je rekla, građani i investitori će se od sad na šalterima pojavljivati svega dva do tri puta - da dobiju podatke, podnesu dokumentaciju i dobiju dozvolu.

Zahvaljujući Zakonu o planiranju i izgradnji građani više neće imati ulogu kurira i morati da se šetaju od jednog do drugog šaltera, već će to raditi državna uprava, rečeno je na konferenciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rađevinskih dozvola elektronska građevinska dozvola Zakona o planiranju i izgradnji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana