Tekst objavljen: 08.05.2018 11:05        


Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije (NBS) počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućoj saradnji Srbije sa tom institucijom, saopštila je NBS.

Počeli razgovori sa misijom MMF-a o budućoj saradnji

Delegaciju Srbije predvodila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u MMF-u, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 7. do 18. maja radi razmatranja modaliteta buduće saradnje sa Srbijom.

Kako je navela NBS, u razgovorima predstavnika vlasti u Srbiji i MMF-a biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja i projekcije.

Biće nastavljen dijalog dveju strana vođen tokom prethodne posete misije u martu u Beogradu, kao i tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu, o osnovama ekonomskog programa koji bi bio podržan novim, nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom te međunarodne finansijske institucije.

Novi aranžman trebalo bi da obezbedi očuvanje postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i podršku nastavku sprovođenja neophodnih strukturnih reformi u cilju postizanja snažnijeg i održivog privrednog rasta, istakla je NBS.

Prethodni trogodišnji aranžman Srbije i MMF-a istekao je februara ove godine, a Srbija nije koristila odobrenu pozajmicu od oko 1,2 milijarde evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija jorgovanka tabaković MMF nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana