Indikativni kurs Evra na dan 19.10.21. :: 117.5792 rsd
Tekst objavljen: 30.07.2015 14:30        


Primena Zakona o inspekcijskom nadzoru nad neregistrovanim subjektima, kao i poslodavcima kod kojih radnici rade "na crno" počinje od danas, najavila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

Početak primene Zakona o inspekcijskom nadzoru

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da su zakonom koji je usvojen u aprilu predviđena ovlašćenja i dužnost svake inspekcije da u svojoj oblasti obavlja nadzor nad neregistrovanim subjektima i primenjuje prinudne inspekcijske upravne mere.

"Očekujemo da će se time povećati nivo zakonitosti i bezbednosti poslovanja i postupanja u svim oblastima", rekla je Udovički.

Ona je kazala da nije cilj da se kažnjavaju građani koji su na rubu egzistencije, već da na primer, ako neko proizvodi hranu mora da se zna da li to čini na pravi način i da li se građanima može garantovati bezbednost.

Ministarka je kazala da će se praviti procene i na svaki način dolaziti do informacija i saznanja o neregistrovanim delatnostima.

Udovički je kazala da trenutno nema tačnih informacija koliko je neregistrovanih subjekata, ali da očekuje da će sada njihov broj opasti.

"Već sada dobijamo informacije da su neke klanice u severnobačkom okrugu koje su radile neregistrovano, počele da formalizuju rad, što ohrabruje", rekla je ministarka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inspekcija finansijska kontrola građani rad na crno

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana