Zvanični kurs Evra za dan 20.09.21. :: 117.5647 rsd
Tekst objavljen: 17.09.2017 11:30        


Nemačka nevladina organizacija Help i Grad Niš organizovaće projekat u kojem će dodeliti besplatnu opremu za pokretanje biznisa.

Pokreni mali biznis: Besplatna oprema od 2.400 evra

Nemačka nevladina organizacija Help i Grad Niš realizovaće tokom ove i naredne godine godine projekat koji će omogućiti da najmanje 50 mikro i malih preduzeća dobije besplatno opremu za pokretanja i razvoj malog biznisa, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je sa menadžerkom organizacije Help Mašom Bubanj u Gradskoj kući potpisao ugovor o realizaciji tog projekta čija je ukupna vrednost 120.000 evra.

Bulatović je rekao da će iz budžeta grada biti isplaćeno 48.000 evra, a ostatak će ozbezbediti Help.“Bespovratna pomoć namenjena je socijalno ugroženim građanima, nezaposlenim majkama, licima koji su se vratila sa odsluženja zatvorske kazne i drugim ranjivim kategorijama stanovništva”, kazao je je Bulatović.

Menadžerka projekta Maša Bubanj rekla je da ćeosobe koje nameravaju da pokrenu sopstveni mali biznis dobiti opremu u vrednosti 2.400 evra.

“Konkurs za dodelu opreme biće raspisan 1. oktobra i trajaće najmanje mesec i po dana”, rekla je ona i najavila da će u Nišu i okolnim većim selima Help organizovati informativnu kampanju kako bi se što veći broj građana upoznao sa uslovima za konkurisanje.

Maša Bubanj je podsetila da će građani kojima oprema za rad bude odobrena imati i besplatnu obuku za započinjanje malog biznisa.

Prema njenim rečima, taj projekat je šesti koji grad Niš i Help zajedno realizuju.

“Do sada smo podržali 430 malih biznisa sa ukupno 1,3 miliona evra”,izjavila je Bubanj.

Novi projekat koji grad Niš i organizacija Help realizuju deo je projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana” koji Help realizuje uz donatorsku pomoć nemačke vlade.

Ukupna vrednost projekta je 2.975.000 evra a biće realizovan u Nišu, Pirotu, Ubu i Zaječaru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Ivanjičanin 12.09.2017 11:55

    A moje uboge Ivanjice nigde, jer nas niko ni ne obilazi i pita kako nam je?

  2. User image
    Goran 20.09.2020 17:32

    Dali mogu znati kome da se obratim za bespovratna srectva za otvaranje malog porodicnog biznisa u opstini čoka vojvodina

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pokretanje biznisa biznis bespovratna sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana