Tekst objavljen: 04.02.2021 15:00        


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa za bespovratno sufinansiranje projekata u poljoprivredi u Vojvodini u ukupnom iznosu od 859 miliona dinara

Poljoprivrednicima bespovratno 860 miliona dinara

Najviše novca, 370 miliona dinara, namenjeno je za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji AP Vojvodine.

Za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju predviđeno je 9 miliona dinara, za opremanje stočarskih farmi 90 miliona dinara, dok je za investiciju za preradu voća i povrća, kao i pečurke planirano 25 miliona dinara.

Ove godine za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine biće izdvojeno 200 miliona dinara.

Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u tim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru namenjeno je 80 miliona dinara.

U cilju povećanja površina pod novim zasadima voća, vinove loze i hmelja raspisan je konkurs za pomoć u nabavci opreme za protivgradnu zaštitu kao i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada u iznosu od 85 miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivrednici domaća poljoprivreda krediti za poljoprivredu vojvodina bespovratna pomoć

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana