Tekst objavljen: 06.08.2015 11:59        


Lista pet najvećih poreskih dužnika u Srbiji ostala je nepromenjena u odnosu na prva tri meseca ove godine, samo je u međuvremenu njihov poreski dug još veći.

Porastao dug pet najvećih poreskih dužnika

Tako je najvećem dužniku, Zastavi oružje dug za oko 100 miliona dinara veći u odnosu na prva tri meseca ove godine i iznosi 7,81 milijardu dinara.

Na listi dužnika koju je Poreska uprava danas objavila, iza Zastave oružja su valjevski Krušik sa 2,62 milijarde duga, Monus sa dve i po milijarde duga, a čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi podneo zahtev za reprogram, PPT Namenska iz Trstenika sa dugom od 2,17 milijarde, te Kompanija Borba, koja je na petom mestu liste i duguje 1,88 milijardi, 20 milliona više u odnosu na prvi kvatral.

Na listi dužnika su i Novinsko izdavačko preduzeće Novosti, koje duguje 322 miliona dinara na ime poreza, Preduzeće za informisanje i marketing Pink u vlasništvu Željka Mitrovića koje duguje 124,04 miliona dinara, s tim što je podnet zahtev za reprogram a deo duga je vraćen.

Na listi dužnika je i Radio - televizija Srbije sa dugom od 289 miliona dinara, uz napomenu da postoji sudsko odlaganje izvršenja rešenja.

Zaključno sa polovinom godine na listi Poreske uprave se našla i Mera invest Beograd, čiji poreski dug iznosi 911 miliona dinara.

Ta firma je u vlasništvu "Mera invest fond" sa sedištem na Kipru, a spekuliše se da je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Koncern Farmakom, u vlasništvu Miroslava Bogićevića 30. juna ove godine poreznicima duguje oko 686,62 miliona dinara, što je gotovo četiri puta manje nego u istom periodu 2014. kada Bogićević na ime poreza nije platio 2,08 milijardi dinara.

Firme Dragana Đurića za poreze duguju nešto više od pola milijarde dinara, 538,96 miliona. Njegova Zekstra, u kojoj je pokrenut unapred pripremljeni program restrukturiranja (UPPR) duguje 347,54 miliona, a Veterinarski zavod 191,41 miliona dinara.

Verano motors čiji je vlasnik Radomir Živanić duguje 97,2 miliona dinara.

Za poreze duguju i fudbalski klubovi, Crvena zvezda duguje 409 miliona dinara s tim što je podnet zahtev za reprogram, dok Partizan koji takođe traži reprogram duguje nešto više od 285 miliona dinara. FK Smederevo duguje 287,58 miliona dinara, FK Borac iz Čakčka 102 miliona, a FK Obilić iz Beograda nešto više od 92 miliona dinara.

Na poslenjem spisku navjećih dužnika, zaključno sa 30. junom, našlo se 428 aktivnih preduzeća, što je za šet više nego na kraju prethodnog kvartala.

Na posebnoj listi firmi koje duguju a koje su u postupku privatizacije, ima 183 preduzeća, a najveći dužnik je Zastava automobili Kragujevac sa oko šest milijardi dinara neizmirenih obaveza. Sledi rudnik Resavica sa oko četiri milijarde poreskog duga, zatim Mostogradnja sa 3,4 milijarde dinara duga, Jagodinska pivara sa 3,2 milijarde i FAP Priboj sa 2,9 milijardi dinara poreskog duga.

Pančevačka staklara koja je u poslednje vreme u žiži zbog duga za struju, duguje i za poreze 809,86 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
porez preduzeca porez najveći poreski dužnici naplata poreza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana