Tekst objavljen: 30.08.2018 12:01        


Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja o porezu na registrovano oružje za 2018. Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Poreska deli rešenja: Imate 15 dana da platite

Podsećaju da je prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je osoba na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje utvrđuje rešenjem nadležni poreski organ, a na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Obaveza plaćanja poreza nastaje danom izdavanja oružnog lista, odnosno kolekcionarske dozvole, kao i dozvole za nošenje oružja i plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.

Poreka uprava navodi da porez na automatsku pušku iznosi 13.280 dinara, a za poluautomatsku 5.330 dinara.

Za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.600 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje - 17.940 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreska uprava plaćanje poreza poreska rešenja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana