Tekst objavljen: 14.08.2016 17:29        


Od početka uvođenja elektronskih servisa, Poreskoj upravi podneto je ukupno 11.118.317 elektronskih prijava, objavila je ta institucija. Od toga je 10.800.010 elektronskih prijava podneto u poslednje tri godine, kada je za većinu prijava uvedena obaveza elektronskog podnošenja, piše na sajtu Poreske uprave.

Poreskoj upravi podneto 11 miliona elektronskih prijava

Mesečno se, u poslednjih šest meseci, u proseku podnese oko 430.000 elektronskih poreskih prijava.
Od ukupnog broja prijava putem portala e-POREZI najviše je podneto pojedinačnih poreskih prijava o obračunatim porezima i doprinosima, PDV prijava i poreskih prijava za porez na dobit pravnih lica.

Čak 95 odsto poreskih prihoda koje administrira Poreska uprava je pokriveno elektronskim servisima za podnošenje poreskih prijava, dok će servisi za preostale prijave biti aktivirani, kako je navedeno, u narednom periodu.

Poreski obveznici za pristup elektronskim servisima na portalu e-POREZI koriste kvalifikovane elektronske sertifikate, jedan od najsavremenijih i najsigurnijih načina zaštite u elektronskoj komunikaciji.

Stalnim unapređenjem elektronske komunikacije poreskih obveznika sa Poreskom upravom posredstvom elektronskih servisa e-POREZI, omogućeno je lakše, brže i jednostavnije ispunjavanje poreskih obaveza, kao i smanjenje troškova u postupku podnošenja poreskih prijava.

Na portalu e-POREZI trenutno funkcionišu, kako piše, elektronski servisi za podnošenje 13 poreskih prijava.

"Da bi se poreskim obveznicima pomoglo da ispune obaveze, opšti postupak podnošenja elektronskih prijava prikazan je u video uputstvu, a za većinu elektronskih prijava sačinjena su i pojedinačna korisnička, kao i video uputstva koja su objavljena na sajtu Poreske uprave", navedeno je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poreska prijava poreska uprava elektronske poreske prijave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana