Tekst objavljen: 12.12.2022 12:25        


Sredinom decembra dospeva najveći broj poreskih obaveza za ovaj mesec

Porezi stižu na naplatu


Prema poreskom kalendaru, danas (12. decembar) je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec. Takođe, obveznici PDV sistema na obrascu PPPDV podnose poreske prijave i plaćaju PDV za prethodni mesec.

U četvrtak, 15. decembra, poslednji je rok u ovoj godini da preduzetnici podnesu obaveštenja o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2023. godini, a svi oni koji se bave samostalnom delatnošću imaju obavezu da plate akontaciju poreza na prihode za prethodni mesec.

Isti datum važi za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere koji bi do tada trebalo da plate doprinose za prethodni mesec.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Do 15. decembra je neophodno podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec, a poreski obveznici koji plaćaju akontaciju poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec treba da regulišu ovu obavezu.

Ovo je rok i za plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca, kao i za podnošenje prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec i njeno plaćanje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porezi plaćanje poreza Poreska uprava (PU) poreski kalendar decembar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana