Tekst objavljen: 04.11.2019 13:45        


Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je u Vladinom zakonu o izmeni zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas ušao u skupštinsku proceduru

Poskupljuje i pretplata za RTS?

Kako se navodi u predlogu, taksa će sei dalje naplaćivati preko računa za elektručnu energiju jer se time obezbeđuje visoki stepen naplate.

Navodi se da je najcelishodnije rešenje za finansiranje javnih servisa u 2020. godini delimično finansiranje iz budžeta Srbije, a delimično iz takse za javne medijske servise.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Predlagač je u vidu imao prosečne zarade i penzije, visoke inicijalne troškove štampe i distribucije računa i nesrazmerno visoke troškove kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja sa jedne strane, i sa druge strane potrebu obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servis.

3 komentara

  1. User image
    Abe 04.11.2019 15:44

    Sramota je što se uopšte naplaćuje od građana, jer danas u vreme kablovskih operatera šta građani imaju sa RTS-om. Pretplatu treba da plaćaju samo oni koji signal RTS-a primaju na antenu, a građani koji primaju signal preko kablovskog operatera to plaćaju operateru, a kako je to operater rešio sa RTS-om to je njegova stvar, jer građani koji signal primaju preko kablovskih operatera plaćaju dvaput za jedan signal.

  2. User image
    Zarko 04.11.2019 15:51

    Ко још гледа телевизију!

  3. User image
    Alaksandra 23.11.2019 19:45

    Tacno kako je gore vec kometarisano.Prakticno pralcam dva puta za RTS a to sto je opravdanje nadjeno i u ne naplacenim potrazivanjima treba da ide opet na teret onoga ko redovno izmiruje svoje racune.Logika i zastita potrosaca?!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poskupljuje pretplata RTS rts pretplata javni servis srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana