Tekst objavljen: 08.11.2021 11:25        


Tržište kriptovaluta u poslednjih 24 sata beleži snažan rast cena. Tržišna kapitalizacija se popela za 4,3 odsto i trenutno iznosi 3,01 bilion dolara

Posle nekoliko dana mirovanja, cena bitkoina opet skočila


Bitkoin, najpoznatija kriptovaluta na svetu je u poslednjih 24 sata uvećao svoju vrednost za 6,6 odsto i trenutno se njim trguje po ceni od 65.990 dolara.

Itirijum je u istom periodu uvećao svoju vrednost za 4 odsto i trenutno se njim trguje po ceni od 4.741 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Banka predviđa ogroman skok cene bitkoina

Iz najveće američke banke JPMorgan stiže predviđanje da bi bitkoin mogao dugoročno da skoči na 146.000 dolara, ako volatilnost splasne i institucije počnu da preferiraju bitkoin više nego zlato u svojim portfeljima. To je otprilike oko 130 odsto više od sadašnje cene bitkoina, piše Biznis Insajder.

JP Morgan takođe smatra da se bitkoin, koji je takođe u neku ruku redak proizvod, sve više natiče sa zlatom za pozornost ulagača kao zaštitu od inflacije, odnosno kao nešto što će rasti čak i kada inflacija ruši vrednost druge imovine.

- Čini se da je ponovno pojavljivanje zabrinutosti od infalcije među ulagačima tokom septembra i oktobra 2021. obnovilo interes za korišćenje bitkoina kao zaštite od infalcije, rekao je strateg JP Morgana Nikolaos Panigirtzoglou.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin kriptovalute trgovina kriptovalutama cena kriptovaluta cena kriptovaluta jutros bitkoin jutros ethereum jutros

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana