Tekst objavljen: 29.03.2023 12:10        


"Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta", navodi se u saopštenju

Posle preuzimanja Credit Suisse-a, švajcarska banka vratila starog direktora


Ralf Hamers povlači se sa mesta generalnog direktora švajcarske banke UBS, nakon što je ta banka preuzela Kredi Svis (Credit Suisse), a njegovo mesto zazuće Serđo Ermoti.

- Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta sa kojima se banka UBS suočava nakon objave o kupovini Kredi Svis -navodi se u saopštenju, prenosi holadnski NL tajms.

Serđo Ermoti, koji je bio izvršni direktor UBS-a devet godina do 2020., kada je Hamers napustio holandsku banku ING da bi došao na čelo te švajcarske banke.

- Integracija Kredi Svis je trenutno najvažniji zadatak UBS-a i uveren sam da će Serđo uspešno voditi banku kroz sledeću fazu - rekao je Hamers i dodao da mu je žao što napušta UBS, zbog okolnosti su se promenile način poslovanja na koje niko nije računao, između ostalog bilo mu je i zadovoljstvo i privilegija voditi ovu veliku banku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Banka UBS je najavila preuzimanje Kredi Svis početkom meseca, druge po veličini banke u Švajcarskoj, pošto su akcije Kredi Svis naglo pale tokom finansijskog kolapsa te banke.

Predsednik UBS-a Kolm Keleher nazvao je Hamersa "izvanrednim izvršnim direktorom UBS-a" i dodao je da je Holanđanin doneo banci uspeh u izazvonim uslovima, rekavši da je tim načinom želeo da izrazi svoje duboko poštovanje i zahvalnost za šta je Ralf postigao u poslednje dve i po godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
serđo ermoti afera credit suisse Credit Suisse UBS banka švajcarske banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana