Zvanični kurs Evra za dan 20.10.21. :: 117.5811 rsd
Tekst objavljen: 09.02.2019 11:31        


Poreska uprava saopštila je da je povećan iznos PDV-a koji se refundira za kupljenu hranu i opremu za bebe. Povećani su i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja, odnosno staratelja.

Povećan iznos PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe

Zahtevi za refundaciju PDV-a za kupljenu hranu i opremu za bebe mogu se podnositi od danas do 18. februara 2019. godine nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

- Povećan je iznos PDV koji se refundira kao i limiti koji se odnose na neto prihod i ukupnu imovinu roditelja odnosno staratelja - kažu u Poreskoj.

Poreska uprava će posle sprovedenog postupka kontrole zahteva i u roku od 30 dana izdati rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.

U skladu sa izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost, propisano je da se pravo na refundaciju PDV-a može ostvariti do iznosa od 78.825,55 dinara za bebu starosti do dve godine, i to u prvoj godini starosti do 45.043,17 dinara, a u drugoj do 33.782,38 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj, odnosno staratelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1. 081. 036,19 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez na imovinu manja od 26. 350. 256,84 dinara.

Iz Poreske uprave poručuju da se sve informacije u vezi sa refundacijom PDV-a za opremu i hranu za bebe, nalaze se na sajtu Poreske uprave i da se građani mogu obratiti Kontakt-centru Uprave.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
PDV PDV na bebi opremu povraćaj PDV-a bebi oprema

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana