Tekst objavljen: 20.05.2022 14:55        


Od danas od 15 časova, pa u narednih nedelju dana, litar evrodizela koštaće najviše 202,2 dinara, a benzina BMB 95 premijum 184 dinara

Poznate nove cene goriva, "diktiranje" minimalno do kraja maja


Ove cene predstavljaju skok u odnosu na prošlu nedelju, kada je cena evrodizela bila 202 dinara, a benzina BMB 95 premijum 180 dinara.

„Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija“, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine.

Podsećamo, Uredbu o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama Vlada Srbije je usvojila prvi put 10. februara 2022. Od tafa, Uredba je u nekoliko navrata produžavana, sve u cilju kontrole cene goriva na tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukupno, cena goriva će biti "diktirana" makar do 31. maja ove godine. Stručnjaci, ipak, očekuju da će i taj rok biti produžen.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gorivo cene goriva ograničenje cena cena dizela cena benzina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana