Tekst objavljen: 19.05.2019 18:00        


Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi javni poziv kroz koji će dodeliti 4,5 milion evra za podršku inovativnim aktivnostima malih i srednjih preduzeća i to kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Preduzećima sa inovativnim projektima 4,5 miliona evra

Za ovaj javni poziv, koji je otvoren do 1. jula 2019. godine, sredstva su obezbeđena iz IPA projekta "Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima".

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Program sufinansiranja inovacija namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 300 hiljada evra.

Prijave inovativnih projekata podnose se putem portala Fonda za inovacionu delatnost.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fond za inovacionu delatnost 4,5 miliona evra inovacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana