Zvanični kurs Evra za dan 12.05.21. :: 117.5783 rsd
Tekst objavljen: 16.06.2019 13:00        


Organizacija za kontrolu i sprečavanje pranja novca (FATF) objaviće 21. juna nova pravila za kompanije koje se bave kriptovalutama, a koja donose radikalan preokret na ovom tržištu. Predstojeći propisi nalažu da se ubuduće mora potvrditi identitet svih koji šalju i primaju digitalnu imovinu u vrednosti većoj od 1.000 američkih dolara ili 1.000 evra, što u velikoj meri eliminiše anonimnost trgovine kriptovalutama.

Preokret na tržištu kriptovaluta: Zbogom anonimnosti

Mere međuvladine organizacije FATF uticaće na funkcionisanje berzi kriptovalutama i tokenima, kriptofondova i drugih kompanija koje upravljaju digitalnom imovinom.

I pre nego što je FATF najavio nova pravila, potvrda identiteta onih koji trguju kriptovalutama je postala procedura u bankama, pa i na mnogim berzama kriptovaluta, ali ne na svim. Binance i Kraken, dve najveće kriptoberze na svetu, na primer, još uvek dozvoljavaju prenos imovine veće od 1.000 evra isključivo sa adresom e-pošte.

Kompanije koje omogućavaju prenos kriptovaluta, moraće da prikupljaju lične podatke pošiljaoca i primaoca kriptovaluta tokom svake transakcije i da dele prikupljene podatke sa drugim provajderima sličnih usluga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako najavljuju u Organizaciji za kontrolu i sprečavanje pranja novca, nove mere će se primenjivati u svim državama, s tim što će o načinu njihove implementacije odlučivati nadležni organ u svakoj zemlji.

Države koje ne budu primenjivale nova pravila, mogu se naći u nepovoljnom položaju i na kraju biti isključene iz međunarodnog finansijskog sistema.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
države organizacija za kontrolu kriptovalute tržište pranje novca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana